Over mij

In 2019 rondde ik de bachelor dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag af. In datzelfde jaar sloot ik de bachelor Muziekwetenschap, inclusief minor Kunstgeschiedenis, aan de Universiteit van Amsterdam af. Na vijf jaar de uitdagende en veeleisende conservatoriumopleiding te hebben gecombineerd met een WO-bachelor, stond ik te trappelen om mij in het werkveld te begeven.

Indertijd heb ik bewust de keuze gemaakt om de focus in mijn dagelijks leven te verleggen naar zakelijke dienstverlening in de culturele sector. Al tijdens mijn conservatoriumstudie wist ik dat ik mijzelf in de toekomst ook nuttig wilde maken buiten het podium. Voor mijn afstuderen liep ik stage bij het Muziekgebouw aan ’t IJ als producent. Tegelijkertijd werkte ik als on- en offline communicatiemedewerker bij de Noorderkerkconcerten in Amsterdam en deed ik administratie en productionele klusjes voor Stichting Johann.

Na een tijdje enigszins zoekende te zijn geweest, werd ik als trainee allround fondsenwerving aangenomen bij Van Dooren Advies. In fondsenwerving kwamen mijn verschillende interesses en talenten voor het eerst echt samen: schrijven, adviseren en projectmanagement, waarbij ik altijd kan terugvallen op mijn artistiek-inhoudelijke inzicht en ervaring met de podiumkunstpraktijk.

Al snel werd ik als freelance fondsenwerver betrokken bij verschillende organisaties als Het Prinsengrachtconcert, Wishful Singing en Kamerata Zuid. In april 2020 begon ik als donatie-adviseur voor het Prins Bernhard Cultuurfonds (afdeling muziek). In juli 2020 kwam daar het Kickstart Cultuurfonds bij en in 2021 een tijdelijke opdracht bij het VSBfonds. Sinds januari 2020 ben ik lid van de Cultuurraad Eindhoven voor ten minste één termijn van vier jaar. Verder zit ik in het bestuur van Stichting Vrienden van het Jeugdtheater. Op dit moment werk ik samen met Jelle Raven als coördinator Investeringsregeling Vrije Producties voor Fonds Podiumkunsten. 

Het leven als freelancer bevalt mij erg goed. Ik zie veel organisaties van binnenuit en weet wat er speelt in het culturele werkveld; dat levert naar mijn idee een enorme voorsprong op. Het is heerlijk om grootschalige projecten met veel partners te combineren met kleinere projecten waarbij de focus nu eens ligt op bijvoorbeeld maatschappelijke impact en dan weer meer op het artistieke. Mijn profiel is breder dan alleen de podiumkunsten, maar in de praktijk leg ik daar wel het accent op.

Naast dit alles probeer ik zoveel mogelijk met muziek bezig te zijn. Ik heb in het bijzonder een grote liefde voor kamermuziek en Ierse muziek. Zo speel ik in het Ierse Folk Trio ‘Natterjack’ met Mike Bailey (gitaar) en Todd Giles (banjo). Dit jaar brachten we ons debuutalbum Peregrine uit, dat hier te beluisteren is.  In mijn vrije tijd draag ik meestal cowboylaarzen en ben ik altijd wel te porren voor een potje yahtzee op een terras met een drankje erbij!